Kip kerrie

Kip kerrie???

Ja inderdaad! Ik ga ook allerlei recepten van gerechten die ik lekker vind plaatsen! Dit gerecht heet kip kerrie. Het is een van mijn lievelings gerechten en je kan ze ook in veel verschillende technieken en smaken maken. Dit is mijn variant!

Ingrediënten:

1 kipfilet In blokjes gesneden

200 gr slagroom

een beetje kerriepoeder naar smaak

zout en peper (ook naar smaak)

1 uitje   

en te reserveren met een salade of wat rijst.

Snij een uitje in kleine stukjes of doe het in de mixer. Doe de kip en de ui in een pan en laat de kip goed gaar worden! Je zal merken darer op een gegeven moment wat vocht zal verschijnen en dat de kip dan wit word. Dat is juist een goed teken! Als het water langzaam aan begint te verdampen, doe je er de slagroom bij. Slagroom hoef je alleen op te warmen. Als de kip gaar is is het hele gerecht eigenlijk al klaar en dan kan je het vuur uit doen, maar ik hou ervan als ik het vuur aan houd, want dan kan het warm blijven en kan het ook wat dikker worden. De slagroom is bedoeld als een soort sausje maar natuurlijk ontbreekt er dan nog wat smaak explosies! Daarvoor hebben we de kerrie zout en peper voor nodig. Je moet het eigenlijk een beetje op smaak en gevoel doen! Ik vind het altijd extra lekker als ik er lekker veel kerrie, zout en peper bij doe. Ik hoe van pittig dus hoe meer ik kerrie en peper bij doe hoe pittiger! Nu nog reserveren met war salade of rijst en Hosakee Klaar is je gerecht!!!

Vertel het me als je het ook hebt uitgeprobeerd! tips-advies@hotmail.com

Groetjes Ganna!